Psihoze, traume, ludilo… – Ova 4 znaka su u najvećem riziku!

3. Rak

Rak je rođeni gurman, pa su mu želudac i probavni organi često ugroženi. Osjetljiva su mu i pluća, rebra i jetra. Na njega snažno utječe okolina i još više emocije, pa lako oboli od bolesti tipičnih za podneblje u kojem živi.

Rak je stalno zbog nečega zabrinut: zbog promjene vremena ili zbog neke loše vijesti koju je čuo, a može biti i zbog promjena na tečajnoj listi. Iako zazire od šefa, jer se boji njegova promjenjivog raspoloženja, Rak je još više zabrinut za svoju kuću i obitelj, naročito kada sjedi u kafiću s prijateljima (ma kako ironično to zvučalo).

Kod njega je također duboko ukorijenjen strah od nepoznatog, a na listi strahova tipičnog Raka su i strah od depresije i posljedica koje ona ostavlja na njegovu psihu (on intuitivno osjeća da ga nešto uvijek, kad-tad može “stići”, pogotovo ako se ogriješio o nekog).

Ove ljude može duboko povrijediti nečiji dobronamjerni komentar, konstruktivna kritika, ali i kriva riječ ili mrki pogled. Vrlo su nježni i skloni promjenama raspoloženja, pa ako imaju jedan od lošijih dana, sve što kažete ima posebnu težinu, a jedna kriva riječ navest će ih da grcaju u suzama i s vama ne pričaju dok ih ne zamolite za oprost. Rakovi su svjesni da su previše osjetljivi i da mijenjaju raspoloženje često koliko Blizanci mišljenje, no to ne mogu promijeniti. Ovo je osobina koja ide s njima u paketu, no uz sve ostale njihove prednosti, bližnji nauče s njome živjeti.

Sklon je reumi, tumorima, gastritisu, depresijama ili histeriji i svim nasljednim oboljenjima. U prehrani treba smanjiti škrob, masnoće, slatkiše i čokoladu, a osim voća, bolje je da svu hranu uzima kuhanu. Najbolje se oporavlja na planinskom zraku, okružen onima koje voli. Dobro reagira na sve vrste liječenja.

Nastavak na sledecoj strani…

error: Content is protected !!