Psihoze, traume, ludilo… – Ova 4 znaka su u najvećem riziku!

4. Vodenjak

Osjetljivi su donji dijelovi nogu, gležnjevi i zglobovi, mozak, srce, krvotok, limfni čvorovi, živci i dišni putevi. Karakteristične bolesti su sve koje su vezane za poremećaje krvnih žila, kapilara i anemije, loše vezivanje kisika u krvi, migrene, potom kožne bolesti, neuralgije, duševne bolesti i karcinomi.

On se najviše boji prosječnosti, osrednjosti ili uspoređivanja s bilo kim drugim, jer Vodenjak je, ako ste slučajno zaboravili – jedinstven. Iako djeluje nedodirljivo, pomalo arogantno i prepotentno, kao da mu nitko ništa ne može, Vodenjak itekako strahuje od gubitka profesionalnog ugleda, poštovanja svoje obitelji i društvenog statusa, kojim god poslom da se bavi.

Poniženje bilo koje vrste ili osiromašenje Vodenjaka brine više od svega, pa čak i od bolesti (o kojima ne voli govoriti). Zazire od vezivanja za kućne ljubimce (koliko god da ih voli), jer teško podnosi njihov gubitak.

Najizraženija karakteristika ovih ljudi je njihova potreba da u svemu uvijek budu drugačiji, što nije uvijek pozitivno. Nekad se previše trude ostaviti dojam da ih nije za ništa briga i da se ne uklapaju u okvire, što stvara kontraučinak. Uvijek žele biti drugačiji, vole da se o njima priča i da ostavljaju dojam, a posebno su sretni ako mogu nekoga šokirati svojim izgledom, ponašanjem ili idejama. Trebali bi više pažnje polagati u sadržaj, a ne formu.

Prehrana mora biti moćna, s puno proteina, vitamina, minerala, a obroci uredni. Vodenjacima su najkorisniji odmor i san. Odlično reagiraju na biljne i homeopatske lijekove. Za vrijeme oporavka ne bi se trebali izlagati naglim promjenama temperature i naporima.

stil.kurir.rs