Zamenili ih na rođenju: Naježićete se od ovih pet neverovatnih priča!

4. Zbog zamene dobile dva miliona dolara

U februaru 2015. je sud odlučio da klinika za porođaj u Kannesu mora isplatiti dva miliona dolara ženama koje su zamenjene pri rođenju pre 20 godina. Njih dve su delile zajednički inkubator, a iako je jedna od majki sumnjala na zamenu – rečeno im je da nema govora o tome. Ipak, sumnja je ostala prisutna, pa je ista ta majka napravila DNK test koji je otkrio istinu. Nakon istrage, otkriveno je da su dve porodice živele udaljena jedna od druge tek 30 kilometara.

5. Danas žive zajedno

Dimas Aliprandi (25) i Elton Plaster (25) pre dve godine slučajno su saznali kako su ih nakon rođenja zamenili u bolnici. Nisu bili ogorčeni, a nakon otkrića su odlučili spojiti svoje dve porodice. Mladići danas žive i rade zajedno na farmi u Brazilu gde uzgajaju povrće i kafu. Dimas je dugo sumnjao kako nije u rodu sa sestrama sa kojima je odrastao.

“Oduvek mi se nešto činilo drugačije. Imam svetlu kosu i plave oči dok moje sestre imaju tamne oči i tamnu  kosu. Činilo mi se kao da imam korene nemačkih doseljenika, dok ostatak moje porodice potiče od italijanskih doseljenika,” rekao je Dimas.

Nastavak na sledecoj strani…